Menu

Jegyvásárlás

Program


W. A. Mozart: A varázsfuvola - BTF 2018
3

W. A. Mozart: A varázsfuvola - BTF 2018

A 2017-es CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében Vajda János és Carl Orff műveivel váratlan és lenyűgöző hangverseny-helyszínt avattunk: a régi ferihegyi terminál utascsarnokát. Idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményeként A Varázsfuvolát fogadja a csodálatos atmoszférájú, Dávid Károly által 1939-ben tervezett műemlék helyszín.  több

Műsor:

W. A. Mozart: A varázsfuvola - opera két felvonásban, magyar nyelven, fényjátékkal

Szereplők:

Palerdi András (Sarastro, Ízisz főpapja), Varga Viktória (az Éj Királynője), Sáfár Orsolya (Pamina), Biri Gergely (Tamino), Donkó Imre (Papageno, madarász fiú), Nagy Kíra (Papagena, Papageno kedvese), Rendes Ágnes (I. Dáma), Janovicz Zsófia (II. Dáma), Bódi Marianna (III. Dáma), Böjte Sándor (Monostatos, szerecsen), Wagner Lajos (öreg pap), Bejan Miklós Máriusz (első őrt álló, fiatal pap), Szűcs Ferenc (második őrt álló), Csörgeő Luca (I.kisfiú), Földessy-StiegemeierCecilia (II. kisfiú), Takács Botond (III. kisfiú)

Közreműködik:

Kodály Filharmonikusok Debrecen / Kodály Kórus Debrecen (karnagy: Szabó Sipos Máté) / Csokonai Színház Énekara (karnagy: Gyülvészi Péter)

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel
Rendező: Gemza Péter

1791-ben Mozart gyanította, hogy A varázsfuvola lesz az utolsó műve. Harmincöt éves korában a teste kimerült, de akarata és inspirációja töretlen. A fény és a sötétség harca az egész opera legfontosabb alapkonfliktusa. A rendezői koncepció alapját a fénnyel való direkt játék, az árnyjáték és vetítés hármasa jelenti – varázslatot teremtünk a fény mágiáján keresztül.

***

Tamino herceg tanácstalanul bolyong egy idegen országban, amikor elfogadja az Éj Királynője megbízatását, anélkül azonban, hogy megértette volna, milyen világba is lépett. Kísérői, a naiv Papageno és Pamina szintén a szabadulást keresik, ám épp annyira elveszettek, mint ő. A kiismerhetetlen, átláthatatlan világból csak egyféleképpen lehetséges a szabadulás: ki kell állni a próbákat és végig kell járni a tudáshoz vezető utat. A varázsfuvola arra késztet minket, hogy megtartva lelkünk gyermeki tisztaságát, egy mesét hallgassunk meg a szerelem erejéről. Éppen annyira vagyunk ugyanis távol a valóságtól, amennyire a szimbólumok közel vannak a lelkünkhöz és a tudatunkhoz.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával létrejövő koncert szünetében a repülőtér kilátóterasza és kantinja nyitva tart.

A helyszínen a parkolás ingyenes, a Deák térről pedig az Aeropark repülőmúzeum Malév nosztalgiabuszai indulnak Ferihegyre 18.00 órakor, és a hangverseny után vissza 22.00 órakor. A járatokon a megvásárolt koncertjegyek érvényesek, de regisztrálni szükséges, ITT https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1_gzzxD_Djth9CaqoAr7tpnadtvo7fXaZw9SWNjI-eykHLA/viewform

Fotó: Polinszky Tibor Gyula

Ajánló


Elektronikával finoman átitatott akusztikus art-pop zongorára, laptopra és kamarazenekarra, amit egyértelműen Soap&Skin mély,…

A Wigama Lekko zenekar 2018-ban alakult Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor alkotói…

Ajánlott életkor: 3+ Óvodásoknak szóló előadás

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.