Menu

Jegyvásárlás

Program


Székely Csaba: Vitéz Mihály – bemutató / BTF 2019

Székely Csaba: Vitéz Mihály – bemutató / BTF 2019

A 17. századi erdélyi történet címszereplője a karizmatikus Mihály vajda, aki egymás ellen fordítja a székelyeket és a magyarokat, majd elfoglalja Erdély trónját. „Az a folyamat érdekelt, ahogyan egy ismeretlen kereskedő akkora manipulátorrá válik, hogy könnyedén egymás ellen fordít két népet – ez ma is nagyon aktuális.  több

Székely Csaba: Vitéz Mihály – bemutató
A marosvásárhelyi 3G Színház előadása

A Vitéz Mihály egy hős emelkedésének és bukásának története. Egy igaz mese zsarnokságról, sikerről, manipulációról, barátságról és árulásról. Megmutatja, mivé lesz, aki a hatalom útjára lép. Megmutatja, hogyan játszik velünk a Történelem, ha ki akarjuk őt játszani.
A 17. századi erdélyi történet címszereplője a karizmatikus Mihály vajda, aki egymás ellen fordítja a székelyeket és a magyarokat, majd elfoglalja Erdély trónját. „Az a folyamat érdekelt, ahogyan egy ismeretlen kereskedő akkora manipulátorrá válik, hogy könnyedén egymás ellen fordít két népet – ez ma is nagyon aktuális.”
„Felfedeztem Mihályban a kalandvággyal megáldott karrieristát, akiben jól megfér egymás mellett a tisztesség és az álnokság; akinek az élet egyszerre mulatság és taktika; aki ritkán mond igazat, a hazugságait viszont komolyan gondolja; aki attól fogva, hogy ráérez a hatalom ízére, megállíthatatlanul tör előre. Egyszóval megláttam benne a mai politikust” – írta a darabról Székely Csaba.

Az előadás 14 éven aluliak számára nem ajánlott.

Színházi előadás román, magyar és német nyelven, magyar nyelvű feliratozással.

Előadják:
Sebastian Marina, Alexandru Frânceanu, George Bîrsan, Laura Mihalache, Raisa Ané, Ștefan Roman, Cristi Bojan, Szabó János-Szilárd, Narcis Zamfir, Kovács Károly, Benedek Botond-Farkas

Zene: Kovács Károly
Díszlet: Bogdan Spătaru
Animáció: Andrei Gereb
Románra fordította: Sándor László
A német szövegrészeket fordította: Elise Wilk
Rendező: Ándi Gherghe

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.