Menu

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadásokMoszkvai Csajkovszkij Zenekar és a Prágai Filharmónia Kórusa

    Brahms: A Sors éneke
    Dvořák: Te Deum
    Csajkovszkij: Rómeó és Júlia – nyitányfantázia
    Sosztakovics: Hamlet-szvit

Az Orosz Rádió Szimfonikus Zenekaraként 1930-ban alapított együttes a legrégebb óta fennálló és a nemzetközi koncertéletben az egyik legelismertebb orosz együttes. Olyan karmesteregyéniségek álltak az élén, mint Nyikolaj Golovanov, Alekszandr Gauk vagy Gennagyij Rozsgyesztvenszkij. Az irányítást 1974-ben Vlagyimir Fedoszejev vette át, akivel az 1993 óta Csajkovszkij nevét viselő zenekar a legnagyobb európai, amerikai, japán és ausztrál hangversenytermekben lépett fel.
Az együttes a világ legnevesebb szólistáit látta vendégül – Pavarottit, Richtert, Kremert –, és büszke arra, hogy olyan fiatal, ma már a legnagyobbak között jegyzett művészek indulását segítette, mint Vagyim Repin, Jevgenyij Kiszin vagy Maxim Vengerov.
Dmitrij Sosztakovics a zenekart egyszerűen csak „kiváló muzsikusokból álló kiváló együttesként” jellemezte, utalva arra, hogy az egyes tagok szóló- és kamaraprodukciókban is kivételes előadásokra képesek.

Közreműködik:
    Pasztircsák Polina, Fokanov Anatolij – ének
Vezényel:
    Jan Latham-Koenig

Ajánló


Elektronikával finoman átitatott akusztikus art-pop zongorára, laptopra és kamarazenekarra, amit egyértelműen Soap&Skin mély,…

Az Orosz Rádió Szimfonikus Zenekaraként 1930-ban alapított együttes a legrégebb óta fennálló és…

A Grammy-díjas zeneszerző és karnagy, Eric Whitacre napjaink egyik legnépszerűbb muzsikusa, milliók érdeklődését…

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.