Menu

Jegyvásárlás

Program


David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

David Lynch útvesztőjében: Twin Peaks – Tűz, jöjj velem!

Rendező: David Lynch
operatőr: Ronald Víctor García, zeneszerző: Angelo Badalamenti, forgatókönyvíró: David Lynch, Robert Engels, vágó: Mary Sweeney
szereplők: Shery Lee, Moira Kelly, Ray Wise, Kyle MacLachlan, David Bowie

A televíziós sorozatok történetében mérföldkő a Twin Peaks, amely a kilencvenes évek elején egy csapásra tömegek előtt nyitotta meg David Lynch szürreális világának kapuit, és amelyet máig kultusz övez – folytatását 2017-ben, 25 év után készítettek el az alkotók. Az eredeti két évadhoz kapcsolódóan, 1992-ben készült el a Laura Palmer halála körüli nyomozás előzményeit feldolgozó mozifilm, a Twin Peaks – Tűz jöjj velem!, amelyben megelevenednek a lány életének utolsó napjai. Az ismert szereplőktől és motívumoktól kezdve Angelo Badalamenti fülbemászó zenéjéig számos részlet visszaköszön a mozivászonról. A szerepeket megformáló színészek egy része új – megjelenik David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton és maga David Lynch is.

A film előtt Pápai Zsolt filmtörténész mond bevezetőt.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál és az Uránia Nemzeti Filmszínház vetítéssorozata négy ritkán, illetve rég nem vetített, a közelmúltban digitálisan felújított filmjén keresztül idézi meg David Lynch világát.

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.