Menu

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások

John Gay Koldusoperáját a XVIII. század első felében írta Johnatan Swift ötlete alapján. A koldusok, prostituáltak, rablók és börtönlakók körében játszódó, angol fekete humorral megírt történet megteremtette a “ballad opera” műfaját, hatalmas sikerrel játszották évtizedekig és hatása a huszadik századig elnyúlt, hiszen Brecht is Gay történetét dolgozta újra.
Gay darabja erős színházi eszközökkel és vadító alakok megteremtésével beszél a szegénység kiszolgáltatottságáról, a kis- és nagystílű gazemberségről, a morál totális felszívódásáról, groteszk humorral.
Zenéjét (mely a korabeli angol barokk dalok, népszerű és újan írt dallamok segítségével formálódik   talán inkább zenés játékká mint operává) maga Gay (aki a zenéhez is jól értett) és német zeneszerző barátja Johann Christoph Pepusch állította össze és szerezte.
A Koldusopera kiváló lehetőség, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetem negyed éves zenés szakirányú színművészhallgatói, akik a pályájuk elején álló, de már összetett műfajokban könnyedén és magas színvonalon eligazodó fiatal színművészek, bemutatkozzanak a nagyközönségnek.


Játsszák
Borsi Balogh Máté
Bori Réka
Brasch Bence
Czvikker Lilla
Fáncsik Roland
Fekete Gábor
Hajdu Péter
Hunyadi Máté
Imre Krisztián
Jenővári Miklós
Józsa Bettina
Kurucz Dániel
Ladányi Júlia
Litauszky Lilla
Mentes Júlia
Nagy Bakonyi Boglárka
Szeles Flóra

fordítás Sándor Júlia
zenei vezető Selmeczi György
díszlet, jelmez Hermann Anett, Pajor Patrícia
konzultáns Valcz Gábor
koreográfus Blaskó Borbála
rendező Novák Eszter

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.