Menu

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadásokManapság egyre fejlettebb algoritmusokat, utasításokon alapuló programokat alkalmazunk, melyek képesek arcokat azonosítani, megértik a beszédet vagy akár autókat irányítanak. Ezek a rendszerek hasznosak ugyan, de alapvetően csak eszközök, korlátozott végrehajtó képességgel. Vajon elképzelhetőek másfajta Mesterséges Intelligenciák is? Olyanok, amik túlmutatnak önmagukon?
 
Az AI am here előadás a Mesterséges Intelligenciára kreatív partnerként tekint, melyben az előadók teste és a digitális algoritmusok kölcsönhatásba lépnek egymással. A produkció egy olyan alternatív jövőképet fest, ahol a biológiai és digitális létformák közötti dialógust a kölcsönös kíváncsiság alakítja. Ahol a „felhasználó” és a „rendszer” egymástól megkülönböztetett szerepei összemosódnak.
 
A 2013-ban alapított AI_am egy koreográfus, egy AI-fejlesztő és kreatív technológusok egyedülálló nemzetközi együttműködése, mely a mesterséges intelligencia és a kortárs tánc kapcsolatát kutatja. A projekt egyfelől kifinomult gépi tanulási technikák alkalmazásával, a művészet és tudomány egyedi összekapcsolásával az előadóművészet fogalmát definiálja újra, másrészt a Mesterséges Intelligencia területeihez kötődő általános kérdéseket vizsgálja.
 
Koreográfia: Valencia JAMES
Előadók, társalkotók: Valencia JAMES, LAKATOS-VARGA Boglárka, Nea LANDIN
Koreográfiai konzulens: Nina KOV
Tanácsadó, dramaturg: ARDAI Petra
Látvány- és jelmeztervező: Linnea BÅGANDER
Fénytervező: Tanja RUEHL
Zene és hang: Scott CAZAN
Kutatás és kreatív koncepció: Valencia JAMES és az alkotói csapat
Technológia és koncepció konzulens : BOGNÁR Botond
AI kutatás és fejlesztés: Alexander BERMAN
Kreatív technológia: HAJDU Gáspár, PAPP Gábor / XORXOR
Produkciós menedzser: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Támogatók: Swedish Arts Grants Committee, Swedish Arts Council, Life Long Burning, European Commission Culture Program, EMMI, NKA
Koproducer: Scene44, n + n Corsino, Marseille, 3:e Våningen
Partner: Workshop Foundation

A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósul meg.

 

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.