Menu

Jegyvásárlás

Program


AI_am (SE, HU): AI am here - A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

AI_am (SE, HU): AI am here - A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

Képzeljünk el egy Mesterséges Intelligenciát - egy lényt, aki kísérletet tesz az emberi kommunikáció értelmezésére és interakcióba lép velünk. Hogyan viselkedne? Mit mondana nekünk?

Manapság egyre fejlettebb algoritmusokat, utasításokon alapuló programokat alkalmazunk, melyek képesek arcokat azonosítani, megértik a beszédet vagy akár autókat irányítanak. Ezek a rendszerek hasznosak ugyan, de alapvetően csak eszközök, korlátozott végrehajtó képességgel. Vajon elképzelhetőek másfajta Mesterséges Intelligenciák is? Olyanok, amik túlmutatnak önmagukon?
 
Az AI am here előadás a Mesterséges Intelligenciára kreatív partnerként tekint, melyben az előadók teste és a digitális algoritmusok kölcsönhatásba lépnek egymással. A produkció egy olyan alternatív jövőképet fest, ahol a biológiai és digitális létformák közötti dialógust a kölcsönös kíváncsiság alakítja. Ahol a „felhasználó” és a „rendszer” egymástól megkülönböztetett szerepei összemosódnak.
 
A 2013-ban alapított AI_am egy koreográfus, egy AI-fejlesztő és kreatív technológusok egyedülálló nemzetközi együttműködése, mely a mesterséges intelligencia és a kortárs tánc kapcsolatát kutatja. A projekt egyfelől kifinomult gépi tanulási technikák alkalmazásával, a művészet és tudomány egyedi összekapcsolásával az előadóművészet fogalmát definiálja újra, másrészt a Mesterséges Intelligencia területeihez kötődő általános kérdéseket vizsgálja.
 
Koreográfia: Valencia JAMES
Előadók, társalkotók: Valencia JAMES, LAKATOS-VARGA Boglárka, Nea LANDIN
Koreográfiai konzulens: Nina KOV
Tanácsadó, dramaturg: ARDAI Petra
Látvány- és jelmeztervező: Linnea BÅGANDER
Fénytervező: Tanja RUEHL
Zene és hang: Scott CAZAN
Kutatás és kreatív koncepció: Valencia JAMES és az alkotói csapat
Technológia és koncepció konzulens : BOGNÁR Botond
AI kutatás és fejlesztés: Alexander BERMAN
Kreatív technológia: HAJDU Gáspár, PAPP Gábor / XORXOR
Produkciós menedzser: KOVÁCS Andrea / Let it Be! art agency
Támogatók: Swedish Arts Grants Committee, Swedish Arts Council, Life Long Burning, European Commission Culture Program, EMMI, NKA
Koproducer: Scene44, n + n Corsino, Marseille, 3:e Våningen
Partner: Workshop Foundation

A projekt az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával valósul meg.

 

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.